Tudom, hogy nincs olyan érzelmi állapot amit nem tudnánk kezelni. Imádom, hogy képes vagyok jó döntéseket hozatni Sok embernek tudtam segíteni az elmúlt időszakban. Nagyon megerősödött bennem az , hogy ösztönösen is jól tudok csinálni, ám  tudatosabban csinálva hatékonyabb vagyok.

Büszkébb vagyok a munkámba magamba.

Szabó Ilona

Kaptam egy nagyon könnyen alkalmazható rendszert  ami be vezette a rendszereséget a tárgyalásaimba. Jobban odafigyelek a tárgyaló pontokra. Jobban kommunikálok és több sikerem van. Egyre jobban élvezem az értékesítést.

Peres Botond

Nagyon jó választást csináltam amikor fel iratkoztam. Megváltozott az értékesítésről a véleményem a képzés során nem csak értékesités technikákat kaptuk hanem a mindennapi életben is hasznát vesszük.

Szilágyi József

Sokat változott az emberhez való  hozzáállásom. Nem csak az értékesítés lépéseit értettem meg. Hanem a tónus-skála is nagyobb megértést helyeztem.  A gyakorlatok sokat jelentettek, láttam hogy a gyakorlás hozza a stabilitásom. Nagyon precíz összetett képzés.

Suba Loránd

Eredmény képen megtanultam ,hogy hogy kell egy tárgyalást végig vinni. Hogyan lehet az ügyfelet kezelni, milyen célok-bukás skálán vannak. A gyakorlat eredménye az amellyel nagyon jól tudatosult, hogy hogyan tudom az ARK-t felépíteni.

Deák Ramona Renatte

Mindenképp pozitív változások vannak a gondolkodásban. Erőt érzek magamban és hajlandóságot, hogy ki nyiljak az emberek felé, megmutassam mit tudok és elcserélhető más értékre.

Szász Kinga Zsuzsanna

Nagy sikerem az , hogy tudom kezelni a kifogásokat és meg tudom állapítani ki a nyereségorientált és ki a veszteségkerülő ügyfél.

Márton Kinga

Mindig azt hittem , hogy értékesités az valami ami velem született dolog kell legyen. Hát nem, egyszerü csak épp helyesen kell csinálni és persze jól jól be kell gyakorolni.

Kovács Loránd

A kulcs a sikeres értékesítéshez tanfolyam hozzájárult ahhoz, hogy számos lényeges dolgot megtanuljak. Mint például a 6 fő pontos lépéseit. A célok- bukás skála jobb megértésért, az ÁRK háromszösg fontososságát és nem utolsó sorban a kifogáskezelést. A legfontosabb az, hogy tudatosult mi az ösztönös értékesítés és milyen a tudatos értékesítési különbség . Ennek segítségével sok win-win lezárást akarok elérni.

Nagy Károly

SIKEREIM:

-a tanulás öröme

-a felismerések megszerzése

-az új információk elsajátítása

-az új infók felhasználása a gyakorlatban

-a tudás megszerzése a  hatékonyabb kommunikáció elérése érdekében

Vákár Ferencz