Te tudod mi jár az ideális vevőd fejében?

Ismerd meg az ideális célközönséged, tudd meg mivel tudod őket mozgatni és érj el több bevételt, nagyobb ismertséget és szélesebb körű terjeszkedést.

A Marketing Akadémia célja

Egy Teljeskörű Marketing Felmérés, amely megtalálja az ideális vevőket és célközönséget, kinyeri a nyomógombjaikat, majd részletezi őket egy megalapozott marketing stratégia keretén belül. 

Miért fontos a felmérés bármilyen marketing akció előtt?

 • hogy tudjuk ki az akiket meg akarunk szólítani, és kiket nem
 • hogy pontosan tudjuk mi jár az ideális célközönségünk fejében
 • hogy a megfelelő áron adjuk a portékánkat, így az ideális megtérülést érjük el
 • hogy ismerjük a célközönségünk tónusát, így ahhoz igazítsuk a marketing szövegekét is
 • hogy derítsük ki milyen pozíciót értünk el a célközönségünk fejében
 • hogy a megfelelő nyomógombokat használjuk értékesítések során
 • hogy a megfelelő kulcsszavakkal kommunikáljunk, amelyekkel az internetes keresőrendszerekben könnyen megtalálhatóak leszünk

A Marketing akadémia a következőket tartalmazza:

 • 1. Lépés – Az ideális vásárló és célközönség meghatározása

  A nyitó beszélgetésen profilozzuk az ideális vásárlót és meghatározzuk a célközönséget a meglévő adatbázisok és információk alapján, megnézzük ki mennyi pénzt hagy ott és mekkora az árrés. Melyik termék/szolgáltatás a legnépszerűbb és milyen ügyfélkör számára.

 • 2. Lépés – Személyes felmérés

  A meglévő ügyfélkör és adatbázisból véletlenszerűen kiválogatunk 10 ügyfelet illetve 10 (még) nem ügyfelet, aki szintén megfelel a célközönségnek. Velük személyes (videó/telefon) beszélgetést végzünk, hogy profilozzuk az ügyfélkör tónusát és preferenciáit. Ez akár 10-20 óra beszélgetés is lehet.

 • 3. Lépés – Online preferencia felmérés

  Az eddig megtudott adatok alapján előkészítünk egy online preferenciafelmérést. Itt a fő cél, az új potenciális ügyfelek igényeinek lekérdezése.

 • 4. Lépés – Pozicionáló felmérés

  Megtudjuk, hogy az adott piacon milyen szerepet tölt be a cég illetve az ügyfelek számára ki a meghatározó az adott piacon. Részben arra is rákérdünk, hogy mivel asszociálják legkönnyebben a mi termékünket/szolgáltatásunkat.

 • 5. Lépés – Árképzés kutatás

  Szoftvereink használatával kiderítjük, hogy a cég terméke/szolgáltatása milyen áron reális és eladható az ügyfélkörnek.

 • 6. Lépés – Kulcsszókutatás

  A kapott kulcsszavakat és eredményeket leellenőrizzük a már meglévő keresőmotoroknál (Google). Így a későbbiekben tudni fogjuk, hogy pontosan milyen formában érdemes ezekre a kulcsszavakra hirdetni vagy keresőoptimalizált (SEO) blogokat írni.

Felmérés konzultánsa - Nagy Lehel, marketing szakember

Nagy Lehel közel 10 éve él a marketing szakmában. 5 évet élt Budapesten ahol Marketing Igazgatói posztja után egy PR és kommunikációs ügynökség vezetőjévé is kinőtte magát. Erdélybe azzal a céllal költözött haza, hogy megvalósítsa a saját vízióját a marketinggel kapcsolatban.

Egy nemzetközi internetes könyveladási világversenyben a legkorszerűbb online marketing eszközöket használva 1. helyet ért el úgy, hogy egy világrekordot is felállított közben.

Saját elmondása szerint:

“Irdatlan nagy álmaim vannak. Lehet a családnevem “átka”, azonban inkább tekintek rá áldásként. Bátran fel is vállalom ezeket. Viszont amióta megismerkedtem a szövegírással és ennek fontosságával az üzleti kommunikációban, az ügyfelek álmaiért is felelősséget kezdtem vállalni. Mindegyikük arra szánta el magát, hogy jobbá tegye ezt a világot, hogy segítsen másoknak. Az esetek többségében az én szakértelmem sorsdöntő lehet ebben a küldetésükben. Én pedig szívesen hordom a köpenyt, és fogadom el a kihívást.”

Ami az Akadémia programját illeti

A Marketing Akadémia időtartama 2-3 hónap.

Mi az, amit kapsz az Akadémia végén?

Kapsz egy teljes profilt, hogy ki az ideális vevőd, mit vár ő el. Milyen körülmények között, mennyit hajlandó fizetni a te termék vagy szolgáltatásodért.

A jövőben ebből lehet majd weboldalt vagy webshopot felállítani, értékesítési szövegeket és hírleveleket írni, hirdetéseket becélozni és felállítani, ingyenes tanulmányokat megírni, blogolni, könyvet írni, bármit.

Ez az eredményorientált marketing megalapozása. Ezzel indul. A végén kapsz egy konkrét Marketing és Értékesítési Kézikönyvet (mit kell írni/mondani, hogy eladjunk).

Enélkül parasztvakítás a marketing. Ha ez nincs meg, vakon lövögetünk.

A program díja

Kérj részletes tájékoztatást!